Зумба за секого

За нас

Елизабета Стојаноска

Елизабета Стојаноска родена на 11.02.1974, со Зумба започнува да се занимава од 2012 рекреативно, а од 2014 станува лиценциран инструктор и започнува активно да се занимава со Зумба.

Александар Наумоски

Александар Наумоски роден на 02.05.1997, со спорт започнува да се занимава од мали нозе, поточно на 7 годишна возраст кога започнува да тренира гимнастика, за подоцна да стани шампион на Македонија.

За Нас
___

Фитнес Денс Клуб “Active Zone” е основан Октомври 2018 година, со цел поттикнување, омасовување и развој на спортот и спортско рекреативните активности во фитнес и денс клубот.
Сопственик на ФДК “Active Zоne” е Елизабета Стојаноска која како лиценциран Зумба и фитнес инструктор работи од 2014 година.
Почетокот на работата се засноваше првенствено на Зумба фитнес програмата за восрасни, а подоцна се оформија и групи за деца.
Врз основа на тоа што Зумба претставува програма на аеробни вежби каде што се вклучени елементи на танцување, односно основните чекори од танците на латино и интернационалната музика, членовите во клубот кои ги посетуваат часовите независно од тоа во каква физичка кондиција се, се здобиваат со танцови вештини, подобрена координација и флексибилност, чуство на среќа и зголемена самодоверба.
Денес “Active Zone” покрај Зумба фитнес и Зумба за деца во својата понуда има индивидуални тренинзи, кружни тренинзи, Active 45 и Strong Nation 

Наша главна мисија
_____________

Нашата цел како Фитнес Денс Клуб “Active Zone” е да создадеме безбедна, позитивна и пријателска средина во која децата и возрасните ќе се забавуваат, како и значително ќе ги подобруваат своите вештини.
Ние се фокусираме на членовите кои учат да развиваат фундаментални фини и бруто моторни способности, координација и важноста на активниот животен стил.
Нашите часови имаат за цел да го подобрат и менталното и физичкото здравје кај секој наш член.

Зумба Карактеристики
_____________

Tренингот на целото тело

Дизајниран како комбинација на салса и аеробик, нема правилен или погрешен начин да се игра Зумба. Сè додека се движите во ритамот на музиката, вие учествувате во вежбата.

Согорува калории
(и маснотии!)

Мала студија од 2012 година откри дека стандардниот, 39-минутен час на Зумба согорува просечно 9,5 калории во минута. Ова додава вкупно 369 калории во текот на часот.

Подобрете ја кардиоваскуларната кондиција

Зумба се состои од наизменични сегменти со висок и понизок интензитет каде учесниците вршат кардиоваскуларни придобивки.

Подобрен крвен притисок

Зумба е одлична за срцето и секој што има висок крвен притисок, висок холестерол или дијабетес. Тоа не е само кардио тренинг, бидејќи вклучува и вајање и тонирање на телото.

Социјално е

Бидејќи Зумба е групна активност, во суштина ќе бидете добредојдени во социјална ситуација кога и да стапнете на час.
○ изложеност на социјална и забавна средина
○ фактор на отчетност
○ безбеден и ефикасно дизајниран тренинг што можете да го следите заедно

Подобрете го квалитетот на животот

Ефективната програма Зумба обезбедува не само здравствени придобивки, туку и социјални придобивки од групно вежбање. Луѓето можат да уживаат во подобрен квалитет на живот со овие комбинирани поволности.