Зумба за секого

Новости

Зумба Карактеристики
_____________

Tренингот на целото тело

Дизајниран како комбинација на салса и аеробик, нема правилен или погрешен начин да се игра Зумба. Сè додека се движите во ритамот на музиката, вие учествувате во вежбата.

Согорува калории
(и маснотии!)

Мала студија од 2012 година откри дека стандардниот, 39-минутен час на Зумба согорува просечно 9,5 калории во минута. Ова додава вкупно 369 калории во текот на часот.

Подобрете ја кардиоваскуларната кондиција

Зумба се состои од наизменични сегменти со висок и понизок интензитет каде учесниците вршат кардиоваскуларни придобивки.

Подобрен крвен притисок

Зумба е одлична за срцето и секој што има висок крвен притисок, висок холестерол или дијабетес. Тоа не е само кардио тренинг, бидејќи вклучува и вајање и тонирање на телото.

Социјално е

Бидејќи Зумба е групна активност, во суштина ќе бидете добредојдени во социјална ситуација кога и да стапнете на час.
○ изложеност на социјална и забавна средина
○ фактор на отчетност
○ безбеден и ефикасно дизајниран тренинг што можете да го следите заедно

Подобрете го квалитетот на животот

Ефективната програма Зумба обезбедува не само здравствени придобивки, туку и социјални придобивки од групно вежбање. Луѓето можат да уживаат во подобрен квалитет на живот со овие комбинирани поволности.